Behandling av personuppgifter

När du använder Cocopanda.se behandlar vi dina personuppgifter. Vi värnar om att behandla dina personuppgifter på ett säkert sätt. Här nedan meddelar vi dig därför om vilka personuppgifter vi samlar in, hur de behandlas samt informerar dig om dina rättigheter i samband med behandling av personuppgifter.

Behandlingsansvarig för de personuppgifter vi behandlar är Cocopanda Sweden AB, som företräds av Espen Wetrhus, som kan kontaktas på e-postadressen: [email protected]. Kontakta Cocopanda.se om du har några frågor i samband med behandlingen av dina personuppgifter. Det gör du enklast via avsnittet "Min sida" på vår hemsida.

I följande text hänvisar orden "vi" och "oss" alltid till Cocopanda Sweden AB.

Syftet med och vår utgångspunkt för behandlingen av dina personuppgifter är att förbättra våra tjänster och – om du gör en beställning via vår hemsida – att uppfylla det avtal vi ingår med dig (se GDPR, art. 6, punkt 1 (b)). Dessutom måste vi spara viss information för bokföringsändamål, avgiftshantering och eventuell garanti- eller returhantering (se GDPR, art. 6, punkt 1 (c)). Som vi förklarar nedan behandlar vi också uppgifterna med utgångspunkt i ditt samtycke till GDPR, art. 6, punkt 1 (a).

Vilka personuppgifter samlas in och behandlas?

De personuppgifter som vi samlar in kan delas upp i två kategorier:

  1. Information som du ger oss
  2. Information som vi tar emot när du använder våra tjänster

A. Information som du ger oss

Om du väljer att handla hos oss samlar vi in och sparar den information du ger oss. Det omfattar:

  • Ditt namn
  • Din e-postadress, som vi använder för att skicka dig information om din beställning eller andra kundärenden
  • Ditt telefonnummer, som vi använder för att ringa dig angående din beställning eller andra kundärenden
  • Din adress, som vi skickar dina beställningar till
  • Ditt födelsedatum (valfritt)

Det är frivilligt att lämna ut ovanstående uppgifter, men de är samtidigt nödvändiga för att du ska kunna använda eller beställa från hemsidaen. Det betyder att du måste ange de här uppgifterna om du vill handla hos oss.

När du handlar på Cocopanda.se samlar vi in och sparar ditt namn, din adress, e-postadress och ditt mobilnummer. Vi behöver de här uppgifterna för att kunna skicka varorna till dig och kontakta dig om det uppstår frågor i samband med beställningen. Vi måste också spara denna information för bokföringsändamål, avgiftshantering och eventuell garanti- eller returhantering. Historiken raderas så snart syftet med behandlingen har uppfyllts. Du kan komma åt historiken via avsnittet "Min sida" på vår hemsida. Av säkerhetsskäl sparar vi också IP-adresserna som används vid beställningar.

Vi sparar inte kreditkortsnummer internt, utan de sparas istället av vår betalningspartner, NETS. Det gör vi för att garantera en effektiv hantering av eventuella problem i samband med avgifter, upphävning av reservationer och kreditering.

Om du kontaktar vår kundtjänst eller kontaktar oss avseende andra frågor samlar vi in den information som du ger till oss i samband med kontakten. Det omfattar:

  • Ditt namn
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Beställningsnummer

Informationen som du ger ifrån dig vill vi kunna använda i våra interna testrutiner för våra IT – system. Detta är tester som vi utför för att kunna säkerställa att våra system fungerar och att de har den säkerhetsnivå som krävs.

B. Information som vi tar emot när du använder våra tjänster

När du använder vår hemsida samlar vi in och sparar loggdata i samband med ändringar som görs av din kundprofil (t.ex. ändringar av din adress eller ditt telefonnummer), samt loggdata kopplade till kategorier och produkter som du klickar på eller söker efter. Det gör vi för att kunna spåra relevanta ändringar och lära oss om kundernas intressen, för att på så sätt förbättra vårt produktutbud och våra erbjudanden. Uppgifterna används också för att vi ska kunna visa dig liknande produkter eller skicka dig liknande erbjudanden (om du uttryckligen har bett oss att göra det). Uppgifterna används också för att generera trafikstatistik för bl.a. kapacitetsplanering.

Liksom många andra leverantörer av elektroniska tjänster använder vi "cookies" och liknande tekniker för att samla in information om din aktivitet, webbläsare och enhet. Klicka här om du vill veta mer.

Kontroll över dina uppgifter

Med följande verktyg kan du behålla kontrollen över dina personuppgifter:

Åtkomst till (visning av) personuppgifter och uppdateringar. Du kan komma åt de viktigaste personuppgifterna som behandlas genom att skapa ett användarkonto på vår hemsida. På så sätt kan du också uppdatera eller ändra dina uppgifter. Om du behöver information som inte kan kommas åt via "Min sida" på hemsidaen, eller om du inte vill skapa något användarkonto, kan du komma åt uppgifterna genom att skapa ett kundärende på "Min sida". Vår kundtjänst ska då ge dig åtkomst till de personuppgifter som finns sparade i din profil, och du får en bekräftelse via e-post när uppgifterna är tillgängliga för dig. Då kan du hämta uppgifterna genom att logga in på "Min sida".

Återkallande av samtycke. Om du senare ändrar dig angående vår möjlighet att samla in uppgifter om dig från vissa källor som du tidigare har godkänt, kan du helt enkelt återkalla ditt samtycke genom att ändra dina inställningar på "Min sida" på hemsidaen. Om du gör det är du införstådd med att vissa tjänster kanske inte fungerar som de ska. Du kan också välja att kontakta kundtjänst.

Radera ditt konto. Om du av något skäl väljer att radera ditt användarkonto kan du göra det genom att logga in på din kundprofil på "Min sida" på hemsidan.

Bruk af databehandlere

Vi säljer inte vidare dina personuppgifter till tredje part, och vi utbyter eller vidarebefordrar inte heller någon information till tredje part. Tredje part får endast visa data om det är nödvändigt för att de ska kunna utföra sina specifika tjänster till oss, så att vi i vår tur kan tillhandahålla dig våra tjänster. Relevanta uppgifter som måste samlas in för att genomföra köpet kommer att delas med våra betalnings- och transportpartner.

Databehandlare är andra parter som vi anlitar för att behandla personuppgifter. Vi ingår stränga avtal med dem för att upprätthålla datasäkerheten i sådana fall. Vi anlitar följande databehandlare i samband med våra tjänster:

DatabehandlerÄndamålUppgifter som deles
FIKO AS
fiko.no/
Kontaktcenterlösning för kundservice gällande hantering av inkommande telefoner, chat, epost och sociala medier. - Telefonnummer
- E-postadresser
- Mail-historik
Trustpilot Inc
www.trustpilot.com/
Ratings av kundupplevelser - E-postadress
- OrderID
Criteo
www.criteo.com/
Personliga annonser på Facebook, Instagram, Google och på olika hemsidor. - Tracking cookies för att spåra användarbeteenden.
Emarsys
www.emarsys.com
Skicka nyhetsbrev, personliga annonser på webben, hitta segment av kunder som uppfyller angivna kriterier. - E-postadress
- Kundnamn
- Adress
- Orderhistorik
- Kundbeteenden på hemsidan
Apsis
www.apsis.com/
Skicka nyhetsbrev - E-postadress
Barilliance Ltd.
www.barilliance.com/
Kunna personifiera de produkter som kunden ser. Triggar kunden till att göra en handel. - Spåra kundens beteende på webbplatsen för att visa personligt innehåll
TradeTracker.com
tradetracker.com
Bloggare använder tjänsten för att få en "cut" av intäkter som genereras från deras sida. - Ordersumma
Google
www.google.com/analytics/
Övervaka försäljningen på hemsidan och vilka källor kunden kommer till hemsidan från. - Alla beställningar
- Produkter
- Kundbeteende på hemsidan
- Tracking av källa (Var kunden kommer från)
Google
adwords.google.com
Annonser i Googles annonsnätverk - Order
- E-postadresser
Facebook
www.facebook.com
Annonser på Facebook - Kundbeteende
- E-postadress
- Plats
- Order
Hotjar Ltd.
www.hotjar.com
Förbättra shoppingupplevelsen i vår webb-butik. - Anonym analys av kundbeteende.
Ingen personlig information delas
SiteGainer
sitegainer.com/
A/B test av vår hemsida - Order
- Kundbeteende
KickoffLabs
kickofflabs.com/
Registrering/samling av e-postadresser till nyhetsbrev. - E-postadress
- Kundbeteende
- Var kunder kommer från
- Tidspunkt för sign-up
- IP/mac-adress
Listagram
www.listagram.com/
Popups - IP adress
- E-postadress
- Postnummer/stad
Recheckit
recheckit.com/
E –post med information om att man har varor i kundvagnen, med en länk för att kunna genomföra beställningen. - E-post adress
RayGun
raygun.com
Handtering av fel i våra IT - system - IP adress
- E-postadress
NewRelic
newrelic.com
Övervakning av prestanda i våra IT – system - E-postadress

Klagomål

Du får givetvis kontakta oss om du har några frågor eller funderingar när det gäller vårt sätt att behandla dina personuppgifter. Om du anser att vårt sätt att behandla personuppgifter strider mot dessa regler eller några sekretess- eller personuppgiftslagar (GDPR) kan du också klaga till Datainspektionen. Information om hur du kontaktar inspektionen hittar du på Datainspektionens hemsida: www.datainspektionen.se.

När det gäller gränsöverskridande behandling av personuppgifter, dvs. bearbetning som omfattar bearbetning i flera länder, har Cocopanda sin huvudsakliga etablering i Norge och den norska tillsynsmyndigheten Datatilsynet är ledande tillsynsmyndighet för koncernen enligt GDPR artikel 56. Du kan kontakta tillsynsmyndigheten i ditt land, den norska tillsynsmyndigheten kommer dock att vara ansvarig för frågan. 

Ändringar

Då och då kan det hända att vi behöver ändra vår information om hur vi behandlar personuppgifter, t.ex. vid ändringar på vår hemsida eller av våra tjänster, eller om det blir gjort ändringar av lagar och regler i samband med behandling av personuppgifter. Om denna information ändras kommer vi att meddela dig, förutsett att vi har dina kontaktuppgifter. Annars kan du alltid lätt komma åt den aktuella informationen på vår hemsida.