Tillbaka till
De bästa solskyddsprodukterna för ditt hår

De bästa solskyddsprodukterna för ditt hår

Senast ändrat 2024-06-04 13:01:25

Vill du skydda ditt hår från solen samtidigt som du håller det återfuktat och hälsosamt? Vi har samlat de bästa produkterna med UV-skydd som förhindrar solskador och vårdar ditt hår hela sommaren!

Varför är det viktigt att skydda håret från UV-strålar?

UV-strålning påverkar håret på många olika sätt, precis som det påverkar huden. Solens UV-strålar skadar hårets yttre skikt och försämrar keratinnivån i håret, vilket spelar en viktig roll för hårets hälsa och glans. Solskador syns i håret genom att färgen bleknar, det blir skört, torrt, kluvna toppar och frissighet. Så om du älskar solen och drömmer om välmående hår, bör du skydda håret från UV-strålning.

Det bästa sättet att skydda håret från solens skadliga effekter är att hålla sig i skuggan eller skydda håret med till exempel en scarf. Ett bra tillägg i hårvårdsrutinen är också en hårspray med UV-skydd, som ger extra vård till håret och även skyddar den känsliga huden i hårbotten från att brännas. Hårspray med UV-skydd är en enkel lösning, eftersom den är lätt att ta med sig hela sommaren och enkel att applicera även på fuktigt hår, till exempel efter en simtur.

 

Hur skyddar hårprodukter med solskydd håret?

Hårprodukter med solskydd skapar en skyddande barriär på hårets yta som hindrar strålningen från att tränga djupt in i håret och förhindrar solskador.

Fördelar med hårprodukter med UV-skydd:

  • Förhindrar att färgen bleknar
  • Förhindrar skador och slitage på håret
  • Förhindrar att håret blir torrt
  • Bevarar hårets glans
  • Skyddar hårbotten från att brännas
  • Hjälper till att hålla håret i bättre skick

 

Är UV-spray för håret en nödvändig del av hårvårdsrutinen?

En hårprodukt med solskydd är inte en nödvändig del av hårvårdsrutinen, men förutom solskydd har de ofta många andra fördelar som gör det värt att investera i en hårprodukt med UV-skydd. Om du redan har en vårdande hårspray på din inköpslista, varför inte köpa en som också innehåller UV-skydd?

I denna artikel presenterar vi hårsprayer med solskydd som återfuktar håret, skyddar mot värmestyling, ökar glansen, gör håret lättare att hantera och har en underbar doft. Win-win-win!

 

De bästa solskyddssprayerna för hår

Hårspray med solskydd är lätt att ta med dig till jobbet, stranden eller terrassen, så att du kan lägga den i håret när det behövs.

 

Wella Professionals Invigo Sun Protect Spray 

 Wella Professionals Invigo Sun Protect Spray

Wella Professionals Invigo Sun Protect Spray är en återkommande favorit! Denna leave-in-spray har utvecklats för att skydda håret från solens skadliga UV-strålar. Den effektiva sprayen innehåller provitamin B5 och Sun-Blend, som skyddar håret från oxidation och uttorkning. Sprayen hjälper till att behålla hårets livfulla färg samtidigt som den ger näring och återfuktar. Sprayen passar alla hårtyper och är utrustad med en härlig doft!

Köp den här

 

Björn Axén Heat Styling Protection

Björn Axén Heat Styling Protection

Björn Axéns Heat Styling Protection är en värmeskyddsspray som skyddar håret från värme upp till 220 grader och inkluderar solskydd som är baserat på solrosolja. Sprayen innehåller alger, keratin, aminosyror samt vitamin B5 som skyddar håret och ger det glans. Produkten får poäng av kunder för sin goda lukt och det bra skyddet. Den vårdande och glansgivande sprayen är perfekt för både värmestyling och stranddagar. En fantastisk mångsidig produkt för alla minimalister!

Köp den här

 

Suntique I'm Hair Sun & Treatment

Suntique I'm Hair Sun & Treatment

I'm Hair Sun & Treatment ger osynligt UV-skydd för att förhindra hårskador, håravfall, stärker håret och bevarar hårfärgen. Formulan är fri från sulfater som kan orsaka torr hårbotten och mjäll. Innehåller vitamin E och UV-filter som skyddar hår och hårbotten. Sprayen skyddar hårbotten från solskador samtidigt som den vårdar både hår och hårbotten.

Köp den här

 

 

It's A 10 Miracle Leave-In For Blondes

It's A 10 Miracle Leave-In for Blondes

Leave-in behandlingsspray särskilt anpassad för blont hår. Sprayen skyddar mot UV-strålning samtidigt som den minimerar frissighet, reder ut trassel, återfuktar samt ger glans utan att lämna matta produktrester i håret. Säg hejdå till värmeskadat hår med oönskade gula nyanser, och hej till mjukt hår med en strålande blond färg.

Köp den här

 

Evo Icon Welder Heat Protection Spray

Evo Icon Welder Heat Protection SprayEvon Icon Welder Heat Protection Spray är en spray som skyddar både mot värme och luftfuktighet. Sprayen ger håret hållfasthet, volym, glans och fukt samtidigt som det ger UV-skydd, volym och medium stadga. Motverkar även friss och gör håret mjukt och glansigt. Produkten är vegansk, cruelty-free och glutenfri.

Köp den här

 

Coola Daily Protection SPF30 Organic Scalp & Hair Mist

Coola Daily Protection SPF30 Organic Scalp & Hair Mist

Daily Protection SPF30 Organic Scalp & Hair Mist är en solskyddande mist med SPF30 för hår och hårbotten. Sprayen skyddar områden som ofta blir bortglömda, som hårfästet- och benan. Den vattenfasta misten tynger inte ner håret och får det inte att se fett ut. Färgskyddande ingredienser förhindrar att färgat hår bleknar i solen. Perfekt för att skydda både håret och hårbotten.

Köp den här

 

👀 Läs också: Lös dina hårproblem med produkter från milk_shake 🍦🌸 🫧

👀 Läs också: Stärk och reparera ditt hår med professionell hårvård. Säg adjö till livlöst hår!

👀 Läs också: Ditt hår, dina regler. Hitta din Kérastase match 🌟

 

 


Kopierad till urklipp Fel vid kopiering till urlipp
Tillbaka till