Gå till huvudmenyn
Unika fördelar endast för medlemmar 👩‍🚀🚀

Logga in

Unika fördelar endast för medlemmar 👩‍🚀🚀

Logga in

Fri frakt vid köp över 299 kr

Betala med Klarna

Trygg E-handel

Över 1 miljon kunder – Trustpilot 4,7 av 5

Tillbaka till
Tips för att förbättra din foundation rutin

Tips för att förbättra din foundation rutin

Senast ändrat 2023-10-23 10:44:12

Foundation är möjligen en av de mest integrerade delarna av varje skönhetslook. Om färgen är för ljus eller för mörk, eller om den inte blandas ordentligt, kan det förstöra hela looken. Att uppnå felfri foundation är också en enorm färdighet, och målet är alltid att uppnå en frisk och glödande hud. Här är några foundation hacks som kan hjälpa dig på vägen till vacker hy 💗

 

Förberedelse, förberedelse, förberedelse

Vacker makeup börjar med en bra foundation. 💛 Börja med att rengöra huden, applicera toner och ge huden en extra boost med en essens. Avsluta med fuktkräm och solkräm. Se vårt utbud av hudvård här!

Förberedelse, förberedelse, förberedelse

Undvik ett ojämnt resultat

Målet med en bra hudvårds- och sminkrutin är glödande hud, och det kan man enkelt uppnå genom att exfoliera ansiktet ✨. Gå igenom din dagliga hudvårdsrutin och lägg till exfoliering för att förhindra att din foundation kakar ihop eller ser fläckig ut! Använd gärna en exfoliant som är avsedd för dagligt bruk, som denna från Dermalogica!

 

Den perfekta nyansmatchningen

Nordisk hud kan förändras mycket under årstiderna ❄️🌸☀️🍁. Om din favoritfoundation inte kommer i den perfekta färgen, eller om du har hud som blir brun på sommaren och blek på vintern, köp 2 nyanser (en ljus och en mörk) av samma foundation och kombinera dem. 

Foundation

 

Hitta din underton

Det finns tre huvudkategorier av undertoner, varm (guld, röd och gul underton), cool (beige och rosa underton) och neutral (en balans mellan guld och rosa undertoner). För att hitta din underton, titta på venerna på insidan av handleden. 🤍

 • Gröna ådror: varm underton
 • Blå vener: kall underton
 • Kombination av blått och grönt: neutral underton

För att hitta den perfekta foundationen för din hudtyp och ton, läs detta inlägg!

 

För ett jämnt resultat: Primer

Inte bara kommer en primer att hjälpa dig med en ✨felfri✨ finish, den kommer också att få din makeup att hålla längre. Dessutom kommer den att ge extra fukt till huden och öka lysten. Se alla våra primers här!

 

För en daggfrisk hud, använd en Beauty Blender

Daggfrisk hud ger ett friskt och fräscht utseende 💦. Gå gärna för en lätt foundation (undvik matt formulering), och använd en fuktad beautyblender för att applicera foundation. Se alla Beauty Blenders här!

Beauty Blender

 

För ett fulltäckande resultat, använd en founadtion borste

Om du letar efter ett mer täckande resultat, använd en stippleborste och tryck försiktigt in produkten på huden i "pulserande" rörelser. Genom att applicera foundation på detta sätt uppnår du maximal täckning! 🤩 Se till exempel denna från IDUN Minerals.

IDUN Minerals Stippling Brush

 

Applicerar du concealer för extra täckning?

Om du letar efter ytterligare täckning, gå för en heltäckande concealer och foundation istället 🌟. Applicera foundation enligt ovan, och gå hellre in i ojämnheterna med concealern, så att du slipper ett kakigt resultat. Hitta din perfekta concealer här!

 

För en lätt täckning: blanda foundation & dagkräm

Letar du efter lättare täckning? Blanda några droppar foundation med din dagkräm eller en återfuktande primer 💦. Vill du ha en fräsch och glödande look kan du blanda foundation med lite ansiktsolja. Den senare är perfekt om du har torr hy! Hitta din dagkräm här & serum här. 🤍

Dagkräm + foundation

 

Letar du efter ett naturligt resultat? Applicera med händerna

Om du vill ha en mer naturlig, 'no-makeup' look kan du testa att applicera foundation med händerna 🫴🏼. Värmen från dina händer hjälper till att smälta in foundationen i huden så att resultatet inte blir kakigt och flagnande. Värm upp produkten och applicera på mitten av ansiktet innan du blandar den över resten av ansiktet.

 

Låt inte fuktkrämen torka helt

För att din foundation ska smälta in sömlöst i huden, applicera den på huden medan den fortfarande är lite fuktig från din fuktkräm.💧 Detta trick kommer också att göra foundationen lättare att smälta in för ett jämnt resultat.

Fuktkräm

 

Applicera produkten från mitten av ansiktet

Rodnad och fläckar är vanligare i mitten av ansiktet. Arbeta därför produkten från mitten av ansiktet och utåt för att undvika ränder och synliga penseldrag. ✨

 

För den perfekta touch-upen, lägg inte mer foundation

Om du gör en touch-up eller två under dagen, undvik att applicera mer foundation. Använd istället blotting paper för att ta bort överflödig olja, innan du applicerar en liten mängd concealer där det behövs. ☁️ Mixa gärna ut den med en liten Beauty Blender innan du avslutar med puder. 💕

 

Glöm inte hals & nacke

Det finns lite mer avslöjande än en linje längs käklinjen, så glöm inte att blanda produkten längs halsen och nacken! Om du inte vill ha foundation nere i nacken, gå för lite bronzer istället ✨.


Kopierad till urklipp Fel vid kopiering till urlipp
Tillbaka till
 •  
  Fri frakt vid köp över 299 kr
 •  
  Gratis faktura
  Betala när du mottar dina produkter
 •  
  Trygg E-handel
  Certifierad sedan 2014
 •  
  Över 1 miljon kunder
  Trustpilot 4,7 av 5